Alumnes del Col·legi Sant Antoni entrevisten els xefs Susi Díaz i Paco Torreblanca

By 16 April, 2019Uncategorized @ca
Una vintena d’alumnes d’infantil i primària del CEIP Sant Antoni han rebut aquest matí en la seua classe la visita de Susi Díaz i Paco Torreblanca, dos de les estrelles que van participar al IV Fòrum de Gastronomia de la Mediterrània. Els petits havien preparat un treball especial sobre els xefs convidats al Fòrum i un regal molt especial per a cada un d’ells, que no van poder lliurar a Susi Díaz i Paco Torreblanca, en no coincidir l’arribada dels seus vols amb la visita dels nens al Fòrum.
No obstant això, els xefs no han volgut perdre l’oportunitat de trobar-se amb ells. A les 11.30 del matí, Susi Díaz i Paco Torreblanca ja estaven asseguts en una rotllana amb els alumnes i la seua professora, Leo Roman, qui els convidava a fer les preguntes que havien preparat per a ells. Sara i Isabel li van preguntar a la xef de La Finca de Elche des de quan estava cuinant, al que ella va respondre que “des de petitona, però com a professional porto 25 anys”. Mireia li va preguntar si li agrada més cuinar o menjar i la resposta va ser: “M’agrada molt menjar, però amb el que més gaudeix és cuinant i veient la cara de felicitat de la gent”.
Toni i Marc van voler saber quin és el seu plat preferit: “M’encanta el peix tan fantàstic que tenim al Mediterrani i sobretot les verdures. Som molt verd “.
Axel i Adrià s’han interessat per si sap fer esferificacions, al que ella ha respost que “sí, però no les tenc en la meua carta”, al que ha afegit un reconeixement a la importància de Ferran Adrià i El Bulli per a la cuina espanyola, juntament amb l’Oriol, Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch, l’equip del restaurant Disfrutar, del que l’últim també va estar en el Fòrum i va rebre el regal dels nens.
La mateixa pregunta també la hi van fer a Paco Torreblanca, qui els va explicar que “jo també sé fer esferificacions, però habitualment faig unes boletes de vidre que són diferents”. El millor pastisser del món els ha explicat que és molt feliç amb la seua feina i també que “el meu postres preferit sense les milfulls, però no molt dolços, perquè no m’agraden les coses massa dolces”. A més, ha convidat els petits a menjar de tot i a gaudir, però els ha recordat la importància de rentar-se les dents sempre després de menjar postres “.
Tots dos els han explicat als nens que els encanta Eivissa i que viatgen a l’illa varies vegades a l’any i han rebut amb il·lusió les gorres de xef, a manera d’escultura, que havien creat per a ells. Susi els ha dit que posarà el seu en el lloc més destacat de la seua cuina i Paco Torreblanca els ha assegurat que sempre l’acompanyarà en el lloc on treballa i desenvolupa noves idees.
Susi Díaz ha escrit en el quadern especial sobre el Fòrum que han preparat els nens: “Gràcies de cor per fer-me sentir tantes coses polides”. Després de respondre a totes les seues preguntes, han dinat amb els nens a la classe, en la porta es pot llegir: “En aquesta cuina passen coses màgiques”.
El Fòrum de Gastronomia de la Mediterrània, organitzat pel Consell d’Eivissa i PIMEEF s’ha convertit, segons la professora Leo Román, “en una experiència que ells no van a oblidar i nosaltres tampoc”.