55 persones participen en la visita al celler de Ibizkus en el marc de les jornades gastronòmiques de tardor

By 26 October, 2018Uncategorized @ca

55 persones han participat aquesta tarda en la visita al celler Ibizkus, en el marc de les jornades gastronòmiques de tardor Eivissa Sabor, que organitzen el Consell i Pimeef. El director insular de Turisme, Vicente Torres ‘Benet’, ha celebrat el gran acolliment que ha tingut aquesta segona visita en la qual han participat persones de diferents nacionalitats (anglesos i alemanys); de diferents punts d’Espanya i també eivissencs interessats a conèixer més en profunditat el treball actual i els projectes de futur del celler Ibizkus.

“Per als eivissencos és un record d’infància el dia en què es feia el vi a les nostres cases i, de fet, sabem que la producció de vi a la illa es remunta als nostres ancestres. Avui dia hem de celebrar que tenim produccions de gran qualitat que representen la tradició i també el futur d’Eivissa com a destinació turística gastronòmica”, ha assenyalat el director insular.

David Lorenzo, director tècnic i enólogo de Ibizkus, ha explicat que en la collita 2018 s’han recollit 110 tones de raïm, de 83 parcel·les diferents de tota l’illa, de les quals un 80% corresponen a la varietat monastrell.

“L’important per a mi és que s’ha mantingut una genètica particular a la illa. Aquí parlem de monastrell com una varietat local, però hi ha moltes diferències si el raïm procedeix de Santa Gertrudis; de Sant Mateu, Sant Rafel, Sant Llorenç, Sant Josep, Sant Agustí o Cala Llonga, entre unes altres. No totes maduren al mateix temps, no tenen el mateix clima, condicions o grossor de la pell. La nostra obsessió és trobar la peculiaritat que té cada raïm segons la seva procedència”, ha subratllat el enólogo.

Els assistents a la visita han pogut catar tant va venir embotellat, com a sucs de la nova collita que encara estan en procés d’elaboració, de les diferents zones de la illa. “Tot el procés productiu està concebut per tocar el mínim el raïm”, segons David Lorenzo.

Per la seva banda Antonio Sánchez, gerent de Ibizkus, ha destacat que “les noves instal·lacions del celler en la carretera de Santa Eulària obren les seves portes perquè tothom pugui venir a gaudir del vi, tant els turistes com els residents i, sobretot, que la gent d’aquí conegui el vi que es produeix amb els raïms de la seva illa. Volem que Ibizkus representi a Eivissa”.

Les jornades gastronòmiques Eivissa Sabor, en les quals participen 38 restaurants de la illa amb menús i tapes, també inclouen altres esdeveniments com una ruta entre el trull antic de Ca Pep de Sa Plana i la almazara moderna de Sant Joan

el dia 3 de novembre; un taller de rebosteria tradicional per a nens en És Graner de Ca Coves l’11 de novembre i el primer concurs de mels d’Illes Balears, el 24 de novembre.

A més, se celebrarà l’IV taller de formació en Sala en el restaurant Cas Costas, el dilluns 29 d’octubre.
En tots els casos es tracta d’activitats gratuïtes dirigides a tots els públics, que requereixen inscripció prèvia en el correu ibizasabor@gmail.com o a través del telèfon 626 90 47 28. Els menús i tapes dels restaurants que participen en les jornades i els gastroeventos es poden consultar a través de les pàgines web www.ibiza.travel i www.ibizasabor.es