Alliolis Festival

By 5 December, 2019Uncategorized @ca

Dins dels actes de les festes de Forada, la Cooperativa Integral d’Eivissa organitza durant la celebració del mercat a Forada el ja tradicional concurs d’allioli. Aquest any Sabors d’Eivissa, la marca promocional de la gastronomia d’Eivissa gestionada pel Consell Insular d’Eivissa, col·labora aportant els sabors autèntics per a l’elaboració de l’allioli: all de la varietat tradicional eivissenca, morat i de gust intens, oli d’Eivissa i sal de les nostres salines.

L’allioli és una de les salses estrella de la nostra tradició culinària, i, apart d’entrant acompanyat de pa, és un acompanyant de molts plats, tant de carn com de peix. La recepta original recollida al llibre Bon Profit de Joan Castelló inclou entre els ingredients també patata bullida, i la tradició marca, segons les pageses, remenar la mà de morter en sentit circular, sempre en la mateixa direcció i sense parlar, en silenci, perquè no es talli.

Alioli Festival info