Cloenda de les Jornades Gastronòmiques de tardor ‘Eivissa Sabor’

By 18 December, 2019Uncategorized @ca

El director insular de Turisme, Juan Miguel Costa, el director insular de Medi Rural i Marí, Joan Marí i el president de Pimeef Restauració, Joan Riera, han clausurat aquest matí la XIII edició de les jornades gastronòmiques Eivissa Sabor, que s’han desenvolupat des el 31 d’octubre fins al 5 de desembre i en què han participat un total de 51 restaurants de tota l’illa, en el marc d’un conjunt d’esdeveniments en que han estat protagonistes la cuina tradicional de l’illa i també productes com el oli, el safrà, la sobrassada o el formatge que es produeixen a l’illa.

El director insular de Turisme, Juan Miguel Costa, ha destacat que “el rècord de participació en aquestes jornades amb 51 restaurants i propostes d’elevada qualitat, el que demostra que Eivissa està oberta els 365 dies de l’any. Hem d’aprofitar la nostra oferta gastronòmica, que es diferencia de la de qualsevol altre destí, i posar en valor el producte local perquè tingui la visibilitat que li correspon per la seva extraordinària qualitat”.

Després de fer una crida a la unió de restauradors i productors, Costa ha afirmat que “han d’anar cada vegada més que mai de la mà. Tenim un producte local d’una qualitat extraordinària; una tradició culinària que ens diferencien de qualsevol destinació turística del món i també empresaris valents i decidits, a més d’una nova fornada de gent jove i preparada, tant ramaders, com agricultors, que estan treballant el camp amb la mateixa passió i la mateixa il·lusió que ho feien els nostres avis”.

El director de Turisme ha afegit que “des del Consell Insular d’Eivissa tenim la voluntat ferma de donar suport a tots aquests sectors, ja que a l’illa tenim els ingredients necessaris per impulsar entre tots el producte quilòmetre zero”.

En aquest context ha animat a “restauradors i hotelers a que se sentin orgullosos de tenir en els seus establiments els productes d’Eivissa i que els consumidors finals també els valorin com a autèntiques joies gastronòmiques”.

Per la seva banda, el director insular de Medi Rural i Marí ha subratllat “el gran èxit de les activitats i les visites, que han registrat aforament complet, i que han permès descobrir el treball que realitzen els productors en el seu entorn i posar-los cara a cada un d’ells en l’enorme esforç que realitzen per portar a les taules dels restaurants productes excel·lents”.

Mari ha agraït la participació i la posada de valor de “la importància del producte local per tot el que representa i la necessitat de mantenir aquest llegat per a les futures generacions a Eivissa. Existeixen iniciatives de el sector agrari molt interessants amb joves emprenedors que volen mantenir i en alguns i en alguns casos recuperar explotacions agràries”.

Finalment, el president de PIMEEF Restauració ha afirmat que “aquestes jornades posen en valor la riquesa de la gastronomia de l’illa a l’hivern, amb gran varietat de restaurants en tots els municipis, el que demostren que Eivissa és un destí gastronòmic en alça tot l’any”.