Taller de gelat artesanal amb fruites de temporada al Mercat de Sant Josep de Sa Talaia

By 27 July, 2019Uncategorized @ca

El departament de Medi Rural del Consell Insular d’Eivissa oferirà demà dissabte 27 de juliol a les 11 hores un taller de gelats artesanals amb les fruites estrella de l’estiu: la síndria i el meló eriçó d’Eivissa, a càrrec de la cuinera Marga Orell, qui emprarà una gelatera tradicional, que consisteix en un recipient de fusta que s’omple de gel i sal i que va refredant poc a poc un triturat de fruita. A més, amb el meló eriçó, es prepararà una sopa freda amb menta.

La síndria ratllada d’Eivissa es caracteritza per la seva gran dolçor, carn vermella i, al contrari de les tendències comercials, amb llavors que milloren la seva textura cruixent. El seu elevat contingut en aigua la converteix en la fruita més hidratant de l’estiu.

Per la seva banda el meló tradicional eivissenc, la varietat eriçó degut a la seva semblança amb la forma de la closca d’un bogamarí, es caracteritza per un gran dolçor i aroma i per una textura que es desfà a la boca. La seva maduració és molt ràpida, fet que va provocar que es substituís per varietats de més fàcil conservació.

Des del departament de Medi Rural del Consell Insular d’Eivissa apunten a aquest taller com “una oportunitat per conèixer la nostra gastronomia tradicional i recuperar sabors que s’havien perdut en haver estat substituïdes les varietats originals per noves comercials. Per això les tradicionals es poden reconèixer al mercat gràcies a l’etiquetatge de les varietats tradicionals d’horta amb el segell Sabors d’Eivissa”.