El Consell d’Eivissa conclou la seva participació a Madrid Fusión amb un showcooking a càrrec de la xef Carlota Bonder

By 15 January, 2020Uncategorized @ca

El Consell Insular d’Eivissa ha conclòs avui la seva participació al certamen de gastronomia Madrid Fusion amb un showcoocking a càrrec de la xef Carlota Bonder. El director insular de Turisme d’Eivissa, Juan Miguel Costa, ha valorat molt positivament el balanç de la presència d’Eivissa a aquesta fira assegurant que “és molt important que Eivissa estigui en el certamen més important del mon demostrant que l’illa és una destinació gastronòmica de primer nivell que es pot gaudir en qualsevol moment de l’any, promocionant a més com una destinació essencial la qualitat i singularitat del nostre producte local i amb xefs i restaurants que ja tenen prestigi nacional i són grans ambaixadors de l’illa”. En aquest sentit, Costa ha assegurat que “s’ha demostrat, en aquest congrés, que la base de l’alta cuina és el producte local, i per això des del Consell d’Eivissa volem reforçar la feina conjunta entre el sector primari i els restaurants i hotels de l’illa, perquè estam convençuts que aquesta unió estratègica servirà per ajudar a posicionar Eivissa com una destinació gastronòmica excel·lent”.

Per la seva banda la xef Carlota Bonder ha protagonitzat avui l’activitat a l’estand amb una proposta basada en un ceviche de sírvia, amb salsa cremosa que recorda al bullit de peix, infusionada amb llet de tigre, acompanyant-lo d’un digestiu macerat amb ginebra d’Eivissa. “Estic molt contenta d’estar a Madrid Fusión i crec que és molt necessari estar aquí, sobretot enguany que podem comptar amb la presència d’una Estrella Michelin, un reconeixement que esperàvem a Eivissa i que em fa molta il·lusió que hagi pogut rebre el meu company Álvaro Sanz i tot l’equip de Es Tragón”.

 

Justament Sanz participà ahir a la mostra gastronòmica de Sant Antoni de Portmany conjuntament amb els restaurants Es Ventall i Es Gerret. Una activitat que comptà amb la presència de l’alcalde de Sant Antoni Marcos Serra i el regidor de Turisme Miquel Tur.

El primer dia l’estand del Consell Insular d’Eivissa va acollir la presentació de la ciutat d’Eivissa amb la difusió del calendari d’esdeveniments gastronòmics de tot l’any i la presentació de les elaboracions dels responsables dels restaurants Sa Nansa i Sushiya Aoyama. Comptà amb la presència de la regidora de Turisme Dessiré Ruiz.

Un altra protagonista d’aquest estand ha estat la marca Peix Nostrum, representada pel secretari de la Confraria de Pescadors d’Eivissa, Xicu Cardona i el responsable comercial de la mateixa Pere Varela. També han estat protagonistes altres productes de la Terra com la patata vermella, la col eivissenca, alvocat o ametlla, el pa fet amb blat xeixa i la sal d’Eivissa, a més com marques de garantia com la sobrassada, la mel, els olis d’oliva i les indicacions geogràfiques dels vins de la terra i els licors d’herbes autòctones.

Enguany Eivissa va ampliar el seu espai respecte a l’any anterior passant de 9 a 24 metres quadrats, amb el compromís del director insular de “reforçar la presència de l’illa a Madrid Fusión com un aparador internacional per totes les novetats gastronòmiques de l’illa i els seus productes”. Per aquest estand han passat, entre d’altres, personalitats com el president de Madrid Fusión, José Carlos Capel, la directora de GastroActitud, Julia Pérez Lozano i cuiners com Elena Arzak (Tres Estrelles Michelin), els germans Torres (dos Estrelles Michelin) o el considerat com a millor cuiner del mon, Paco Torreblanca.

Enguany Madrid Fusión s’ha celebrat entre el 13 i el 15 de gener amb la participació de 2.000 congressistes, 13.000 visitants, 122 ponents i 200 empreses expositores. És, segons dades de l’organització, l’edició de més èxit d’un congrés que enguany celebra el seu 18è aniversari.

 

Leave a Reply