Èxit del taller de panellets per a nens

By 11 November, 2018Uncategorized @ca

Un total de 30 nens han participat avui al taller de panellets organitzat pel Consell d’Eivissa i Pimeef en el marc de les jornades gastronòmiques de tardor Eivissa Sabor i que s’ha celebrat a l’aula d’Es Graner, del forn tradicional de Can Coves.

El director insular de Turisme, Vicent Torres ‘Benet’, ha agraït als nens i als pares la seva participació al taller: “Creiem que és molt important que els nens coneguin les tradicions d’Eivissa i els seus sabors. Amb aquests tallers volem inspirar també futures vocacions en el món de la cuina, perquè descobrir la gastronomia, vinculada a la cultura i els productes de l’illa, és un dels grans atractius per viatjar a Eivissa tot l’any “.

Segons ha explicat Estela Riera, repostera del forn de Can Coves, “els panellets són un dolç tradicional, que ja es preparaven al segle XVIII i procedeixen de la rebosteria àrab ia Eivissa s’han menjat tot la vida”. Els 30 nens, amb edats d’entre 5 i 12 anys, s’han repartit en quatre grups: “Hem calculat la massa per a 300 panellets i els nens han pogut fer les seves pròpies elaboracions de xocolata, pinyó, coco i els més tradicionals que són els de sucre i ametlla. Estem molt contents amb el resultat, per fer tallers amb nens és molt enriquidor”, ha assegurat Estela Riera.

Per la seva banda, Esther Suárez, repostera de l’obrador de Can Coves, ha treballat amb els nens de 5 i 6 anys: “Ha estat súper divertit. Els més petits m’han ensenyat a mi a fer formes súper originals i han creat els seus propis panellets de coco súper xulos. Són sensacions molt boniques treballar amb ells, com amb els seus pares, que ho passen igual de bé”.

Xicu Planells, també de l’obrador, ha afegit: “En el meu grup hi havia els de 9 i 10 anys i s’han anat molt contents. Hem preparat la recepta tradicional de casa meva i els panellets que més els han agradat són els panellets de xocolata. Ha estat un èxit el taller”.

Per la seva banda, Marga Orell, xef del taller de cuina S’Atmeller, ha explicat que “ha estat un taller molt participatiu. És una experiència molt satisfactòria i veure la cara d’alegria dels nens quan aprenen i gaudeixen. Es algo que t’omple “.

Tots els nens s’han portat a casa una bossa amb les seves panellets, les receptes perquè puguin elaborar-los en les seves cases i també compartir-les amb els seus amics. Tots s’han acomiadat assegurant que els agradaria repetir l’experiència.

L’últim gastroevento en el marc de les jornades gastronòmiques de tardor Eivissa Sabor és el I Concurs de Mels de les Illes Balears que es celebra el dissabte 24 de desembre a l’hotel Pachá, en col·laboració amb l’Associació d’Apicultors d’Eivissa.

Eivissa, diumenge 11 de novembre de 2018