Les jornades gastronòmiques Eivissa Sabor celebren la seva 12a edició sota el lema ‘Cuinant el paisatge’

By 4 April, 2019Uncategorized @ca

● L’esdeveniment se celebra del 5 d’abril al 31 de maig en restaurants de tots els municipis de l’illa i inclou un taller d’herbes eivissenques i degustació de cafè caleta, aquest diumenge 7 d’abril
● El Fòrum de Gastronomia de la Mediterrània se celebra el dilluns 15 d’abril a l’hotel rural Casa Maca, a Vila, i comptarà amb la participació de 10 estrelles Michelin: Arzak, Disfrutar, Les Cols, Annua i La Finca de Elche, juntament amb Paco Torreblanca, un dels mestres de la pastisseria mundial

Eivissa, dimecres 3 d’abril de 2019. Sota el lema “Cuinant el paisatge: herència i innovació”, el Consell d’Eivissa i PIMEEF organitzen les jornades de primavera Eivissa Sabor 2019, que arriben a la seva dotzena edició, centrades en la promoció dels productes de l’illa. Es desenvolupen del 5 d’abril al 31 de maig i ofereixen la possibilitat de degustar menús a 25 € i tapes a 7 €, amb vi de la terra, en 37 restaurants de tots els municipis de l’illa i, per primera vegada, amb un de més (Sa Brisa) a Madrid.

L’ús de peixos oblidats en alta cuina, com el ‘gerret’, l’alatxa, el sorell o la boga, constitueix un nou incentiu en aquesta edició, on també són protagonistes els olis de l’illa, els embotits, els licors, les fruites i hortalisses, la mel i totes les indicacions geogràfiques i marques de qualitat eivissenques.

El primer esdeveniment en l’àmbit d’aquestes jornades és un taller d’herbes eivissenques i degustació de cafè caleta, que se celebra aquest diumenge, 7 d’abril, a la Finca Can Fluxá. Hi poden participar dos grups de 25 persones, amb registre previ al correu ibizasabor@gmail.com o al telèfon 626.904 728. Per participar en aquest esdeveniment gratuït s’ofereix plaça amb autobús des dels multicinemes de Vila, amb sortida a les 10.15 hores i a les 12.15 hores.

El segon esdeveniment és el IV Fòrum de Gastronomia de la Mediterrània, una cita amb repercussió mediàtica nacional, que aquest any se celebra el dilluns 15 d’abril a l’hotel rural Casa Maca, situat als afores d’Eivissa capital i amb vistes a les muralles patrimoni de la Humanitat. El cartell d’aquesta IV edició del Fòrum reuneix a 10 estrelles Michelin i Paco Torreblanca, considerat un dels mestres de la pastisseria mundial. Al Fòrum hi seran presents:

● Elena Arzak (tres estrelles Michelin, Sant Sebastià): Arriba a Eivissa en el moment en que el restaurant que dirigeix és notícia ja que acaba d’inaugurar al museu San Telmo de Sant Sebastià l’exposició retrospectiva que ret homenatge a Juan Mari Arzak, pioner de la nova cuina basca. A més, Elena Arzak va ser escollida la millor cuinera del món (Best Xef Female) en 2012.
● Disfrutar (dues estrelles Michelin, Barcelona): Sorprèn per les seves ponències en tots els congressos de gastronomia i s’han convertit en sorprenent notícia en l’últim any a l’ascendir al número 18 de la llista dels millors restaurants del món, per darrere de restaurants espanyols com El Celler de Can Roca, Mugartiz i Asador Extebarri. A Eivissa viatjarà Eduard Xatruch, un dels seus fundadors i antic xef d’El Bulli, juntament amb el cap de cuina del restaurant, per retre el seu homenatge als productes de la Mediterrània.
● Annua (dues estrelles Michelin, San Vicente de la Barquera): El xef Óscar Calleja, que ha revolucionat el món de la conserva amb creacions d’alta cuina, mostrarà a Eivissa els resultats del seu treball, guiat per la sostenibilitat.
● Les Cols (dues estrelles Michelin, Olot): Fina Puigdevall representa la cuina de paisatge i la defensa dels productes de proximitat, en un restaurant ubicat a la masia on va néixer la xef i on la seva rehabilitació ha merescut el prestigiós premi Pritzker d’arquitectura “pel seu compromís inflexible amb el lloc on treballen”. En la seva ponència a Eivissa estarà acompanyada de Martina Puigvert, la seva filla i xef, amb la qual ja té assegurat el relleu de talent.
● La Finca de Elche (una estrella Michelin, Elx): Susi Díaz va clausurar el primer Fòrum de Gastronomia de la Mediterrània amb una xerrada en la que va emocionar al públic comptant quant li va costar posar-se la jaqueta curta de xef, com va aconseguir l’estrella i com arribà a esdevenir una de les figures mediàtiques de la gastronomia espanyola. Ara torna a Eivissa per cuinar un paisatge que l’enamora.
● Paco Torreblanca: Està considerat un dels mestres de la pastisseria mundial. A Eivissa sorprendrà amb noves propostes del seu món dolç.

Al costat del cartell de figures amb rellevància nacional, el Fòrum també oferirà les visions de xefs de Mallorca, Menorca i Formentera i també d’Eivissa, que representen la cuina tradicional i la més innovadora. Tot això en un entorn on els grans protagonistes seran els productes de l’illa.

El tercer esdeveniment és el II Taller de Cuina Tradicional d’Eivissa en el marc d’aquestes jornades, que se celebrarà el dissabte 20 d’abril a la finca Can Muson de Santa Eulària, amb dos plats de Setmana Santa com a protagonistes: El cuinat i el flaó. Aquest taller gratuït tindrà lloc des de les 10,30 a les 14 hores, per a un màxim de 25 persones en cada grup, i inclou trasllat en autobús des dels multicinemes de Vila. Imprescindible reservar plaça al correu ibizasabor@gmail.com o al telèfon 626 90 47 28.

Aquestes jornades es perllonguen fins al 31 de maig i presenten com a novetat que per primera vegada participa un restaurant de Madrid, Sa Brisa, que ofereix el mateix menú a l’illa i a la capital del país. Un cop més, aquestes jornades gastronòmiques ofereixen l’oportunitat de conèixer els extraordinaris productes locals i també de descobrir quines novetats gastronòmiques presenta l’illa, de cara a la temporada estiuenca de 2019. Es tracta que cap viatger abandoni l’illa sense conèixer i gaudir d’aquests plats i productes que ens fan únics i que s’han posicionat a l’illa com una destinació gastronòmica a nivell nacional.