Lliurament de la cistella de productes d’Eivissa a la guanyadora del concurs ‘Sabors d’Eivissa’

By 13 August, 2019Uncategorized @ca

El president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, ha fet entrega a na Natàlia Garcia de la cistella de productes d’Eivissa que ha obtingut per guanyar el concurs a la xarxa social Facebook de Sabors d’Eivissa que consistia a respondre a la pregunta: “Amb quin dels nostres productes tradicionals es pot elaborar l’ensalada pagesa?”.

Dins de la campanya de promoció dels productes de temporada de l’horta d’Eivissa, Sabors d’Eivissa va llançar al juliol una campanya online a través de Facebook per a donar a conèixer els productes estrella de l’horta d’estiu: la patata vermella d’Eivissa i la síndria, així com les varietats tradicionals de pebrera blanca, ceba vermella, meló eriçó i tomata de penjar. El concurs va ser respost per un total de 146 comentaris entre els quals es va sortejar el lot. La resposta correcta guanyadora va ser la de Natàlia García Marí.

Justament l’ensalada pagesa és el plat d’estiu que combina les varietats tradicionals de patata vermella (bullida amb pell), pebrera blanca i ceba vermella, encara que ja és difícil trobar aquests ingredients en els plats elaborats per particulars i restaurants, que utilitzen varietats comercials. La recuperació dels ingredients originals és també la recuperació del sabor original i de la tradició.

Aquestes varietats tradicionals eren els ingredients originals de la nostra gastronomia d’estiu i poc a poc s’han substituït per varietats comercials. Per facilitar el seu reconeixement des de l’any 2018 es va incorporar l’etiquetatge d’aquestes varietats sota la marca Sabors d’Eivissa en col·laboració amb el Grup Leader.

El premi és un lot amb el millor de la nostra terra: vi de la Terra Eivissa, rosat, blanc i negre, herbes eivissenques, oli d’Eivissa, sobrassada, ametlles i farina de garrova, i no podien faltar els protagonistes del concurs: la patata vermella de la varietat Desirée, la xíndria i les varietats tradicionals de pebrera blanca, ceba vermella, meló eriçó i tomata de penjar.