15.05.2017 10 a 19 h.

LLOC: Ibiza Gran Hotel
ACTIVITAT: Ponències professionals i mercat de productors

DESCARREGA’T AQUI EL PROGRAMA DEL FÒRUM (pdf)

“El paisatge d’Eivissa al plat”, aquest és el lema del ‘II Fòrum Professional de Gastronomia de la Mediterrània’, que se celebrarà dilluns15 de maig a l’Ibiza Gran Hotel, de 10 a 19 hores, i que comptarà amb xefs de restaurants que sumen un total de vuit estrelles Michelin. Aquest esdeveniment, obert al públic i gratuït, forma part del programa d’activitats de les Jornades Gastronòmiques #IbizaSabor17, que organitzen el Consell Insular d’Eivissa i la Fundació per a la Promoció Turística, en col·laboració amb PIMEEF Restauració. El president del Consell i de la Fundació Turística, Vicent Torres, clourà el Fòrum a les 19 hores.

El programa de l’esdeveniment comptarà amb la presència dels següents xefs:

Paco Pérez: Reconegut xef català que suma cinc estrelles Michelin, dos al restaurant Miramar (Llançà, Barcelona), dos més a Enoteca de l’Hotel Arts de Barcelona i una cinquena a ‘5’ (Cinc), la seua aposta a l’Hotel Das Stue de Berlín (Alemanya). La seua gastronomia s’inspira en el menjar i els productes frescos de la Mediterrània.

Germans Torres: Si l’any passat ens van explicar la seua experiència com a cuiners en el tancament de les Jornades Gastronòmiques, en aquesta ocasió vénen per primera vegada a cuinar a l’illa. Tenen una estrella al seu restaurant Dos Cielos (Barcelona) i el seu programa ‘Torres en la Cocina’, de La 1 de TVE, és un dels més seguits.

Pepe Solla: Una estrella en el seu restaurant Casa Solla (Galícia) i molts establiments repartits per tot el país, amb l’Oceà Atlàntic sempre per bandera. Destaca per la seua cuina marinera, amb tocs contemporanis, i la seua absoluta devoció pel producte.

Toni Roselló: Aquest cuiner eivissenc, de Sant Antoni, forma part de l’equip d’innovació de A’Barra (Madrid), restaurant que recentment ha obtingut una estrella Michelin amb el seu original proposta de degustació de cuina contemporània al voltant d’una barra.

Begoña Rodrigo: xef del restaurant La Salita (València) i guanyadora de la primera edició del concurs televisiu de cuina professional Top Chef (Antena 3).

Fernando Sáenz: xef de l’Obrador Grate i Heladería dellaSera (La Rioja), més conegut com “el xef del fred”.

Santi Taura: Els crítics asseguren que el seu restaurant de Lloseta (Mallorca), que porta el seu nom, és el que té major llista d’espera d’Espanya. Recupera receptes oblidades i les actualitza, sempre utilitzant com a base el millor producte balear.

Rubén Valbuena: elabora formatges artesans a la granja Cantagrullas (Valladolid). És conegut com “el formatger de xefs amb estrella Michelin”.

XEFS, PRODUCTORS I EXPERTS

A ells se sumarà un important cartell de xefs d’Eivissa, que prepararan davant del públic receptes tradicionals i plats contemporanis, sempre amb el producte de l’illa com a eix principal. Entre d’altres: José Miguel Bonet (Es Ventall), Óscar Molina (La Gaia de l’Ibiza Gran Hotel), Álvaro Sanz (Es Tragón), Moisés Machado (Cana Sofia); Pepe Torres ‘Racó’ (Es Nàutic i Port Balansat), Lina Prats, Cati Marí i Claudio Vidal (Es Rebost de Can Prats), Josetxo Arrieta (Montesol), Marga Orell (S’Ametller), David Grussaute (Unic), Bruno Hernández (Can Berri Vell), Joan Escadell (Restaurante 2000), Pedro Tur (Sa Nansa), Joan Roig (Guillemís), Catalina Riera (Ca n’Alfredo), Matthieu Savariaud (Es Terral), José Ferrer i Vicent Tur (S’Espartar), Carles Cardona (Atzaró Beach), Felipe de la Peña, Miquel Tur (Zebra) o l’equip dels restaurants Es Caliu i Formentera.

També participaran historiadors, agricultors i ramaders com Antoni Ferrer Abárzuza, Marià Torres, Joan Lluis Ferrà (Companatge), Fina Prats (Ses Cabretes), Vicent Cardona (Can Blay), Josep Lluis Coves (Can Coves) o Alicia Morales (Cooperativa Agrícola de Sant Antoni).

El Fòrum incorporarà també un mercat de productors, que permetrà conèixer en profunditat els aliments i begudes més destacats que es generen a l’illa. Seran els mateixos productes que, majoritàriament, s’utilitzaran per cuinar tant els xef locals com els forans.

PRESENTACIÓ A CARREC DE JOSÉ CARLOS CAPEL Y JULIA PÉREZ

La presentació de l’esdeveniment anirà a càrrec de dos dels majors especialistes en gastronomia del nostre país: José Carlos Capel, president del certamen Madrid Fusión i crític d’El País, i Julia Pérez Lozano, crítica gastronòmica de Traveler i altres mitjans, i també impulsora de Madrid Fusión.

Tots dos, així mateix, són fundadors del portal Gastroactitud.com i membres de la Reial Acadèmia de Gastronomia. A l’esdeveniment també hi assistiran nombrosos mitjans de comunicació nacionals i alguns internacionals, tant generalistes com especialitzats en restauració.

L’objectiu del ‘Fòrum Professional de Gastronomia de la Mediterrània’ és reivindicar la cultura, les tradicions i els costums d’Eivissa, a través de la gastronomia, alhora que donar a conèixer la seua diversitat de productes i potenciar l’illa com a destinació turística gastronòmic.

PROGRAMA DEL FÒRUM

El programa del fòrum estarà estructurat en blocs, en els quals es parlarà de temes com els molins i el pa pagès, l’horta, el formatge elaborat amb herba de formatjar o les receptes oblidades de la infància.

Els sabors dolços també tendran protagonisme i, per descomptat, el món de la mar. Precisament, la gran aposta del Fòrum serà sensibilitzar sobre la importància de la posidònia i la seua protecció, a través d’un canal que arriba a tanta gent com és la gastronomia.

El ‘II Fòrum Professional de Gastronomia de la Mediterrània’ s’organitza amb la col·laboració de l’Ibiza Gran Hotel i l’empresa de maquinària, climatització i fred industrial Can Fred. Amb només dos edicións, aquesta iniciativa del Consell d’Eivissa constitueix un esdeveniment gastronòmic anual de referència a l’illa i concentra en un sol dia i en un únic lloc, xefs, productors i tots els sabors d’una illa que potencia així la seua aposta com a destinació turística gastronòmica.