#IbizaSabor18: Història, tradició, cultura, creativitat i emoció

Ibiza Sabors a les xarxes

54 restaurants participenen les jornades gastronòmiques deprimavera Eivissa Sabor

El Consell d’Eivissa i Pimeef organitzen l’esdeveniment gastronòmic de referencia a l’illa d’Eivissa: Les jornades de primavera #EivissaSabor18, que se celebren del 6 d’abril al 27 de maig i en les quals participen 54 restaurants de tota l’illa, un rècord en l’organització d’aquest certamen,que el 2018 arriba a la seua sèptima edició.

En el marc d’aquestes jornades, el 14 de maig, se celebra el III Fòrum Professional de Gastronomia de la Mediterrànea, una cita imprescindible per als xefs i productors de les Pitiüses i de les illes Balears, que comptarà amb la presència d’Àngel León¸amb tres estrelles Michelin en el restaurant Aponiente (Càdis).

Coincidint amb l’Any Europeu del Patrimoni Cultural 2018, els plats tradicionals de la gastronomia d’Eivissa i les propostes d’innovació d’aquestes receptes ancestrals seran protagonistes en aquestes jornades, que cada any tenen una convocatòria a la primavera (abril/maig) i una altra a la tardor (octubre/novembre).

La posidònia constitueix un autèntic bosc submergit entre Eivissa i Formentera. Estracta de la pradera més extensa del món, que, a més, acull una rica biodiversitat marina i malauradament està amenazada per les àncores dels vaixells, els vessaments de residus i altres actituds irresponsables. Aquesta planta mil·lenària va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1999.

El Fòrum de Gastronomia de la Mediterrànea amb el xef del Mar com aconvidat i l’assistència de xefs nacionals,representants de les illes Balears i mitjans de comunicació especialitzats en gastronomia, serà una nova oportunitat per concienciar sobre la importància de la posidònia i destacar-ne l’extraordinària biodiversitat.

Gaudeix de plats tradicionals d’Eivissa com el bullit de peix, el guisat de peix, la borrida de rajada, l’arròs de matances, el sofrit pagès o exemples del món dolç amb sabor medieval com el flaó.

A través dels menús i les tapes en 54 restaurants d’Eivissa, els productes de la terra també són protagonistas en el certamen #EivissaSabor18: des dels embotits autòctons a les carns, passant per l’hort, l’oli d’oliva verge extra que es podrà tastar a les taules dediversos restaurants, així com les herbes eivissenques o el vi dels cellers locals.

#EivissaSabor18 crea unaoportunitat apassionant:

Descobreix el patrimonigastronòmic i cultural d’Eivissa i els productes que s’identifiquen amb el paisatge, la forma de vida i els valors dels avantpassats.

Descobreix el gran tresor d’Eivissa: la seua gastronomia.

#EivissaSabor18: Història, tradició, cultura, creativitat i emoció