#IbizaSabor18: “Cuinant el paisatge: herència i innovació”

Ibiza Sabors a les xarxes

“El sabor inconfusible d’Eivissa”

Sota el lema “Cuinant el paisatge: herència i innovació”, el Consell d’Eivissa i PIMEEF organitzen les jornades de primavera Ibiza Sabor 2019, que assoleixen la seva 12ª edició, centrades en la promoció dels productes de l’illa. Tenen lloc del 5 d’abril al 31 de maig i ofereixen la possibilitat de degustar menús a 25 €, que es poden acompanyar amb vins de l’illa (preu apart), i tapes a 7 euros, amb copa de vi de la terra inclosa.

L’ús de peixos oblidats per l’alta cuina però molt gustosos, como ara el gerret, l’alatxa, el sorell, la boga o el lluç, constitueix un nou incentiu en aquesta edició; es tracta d’espècies que les Confraries de Pescadors de l’illa subministren i el consum de les quals s’emmarca en la promoció del producte local i la sostenibilitat del Mediterrani.

També són protagonistes els olis de l’illa, els embotits, els licors, les fruites i hortalisses, la mel i totes les indicacions geogràfiques i marques de qualitat que es reflecteixen en aquestes pàgines.

El IV Fòrum de Gastronomia del Mediterrani serà un moment clau en aquestes jornades. Es celebra el dilluns 15 d’abril i constituirà una gran oportunitat per gaudir de la visió de grans xefs del nostre país a l’hora de treballar amb productes d’Eivissa. També serà moment de descobrir quines novetats gastronòmiques presenta l’illa de cara a la nova temporada de 2019.

Quan algú comença les seves vacances sol preguntar-se quines són les especialitats gastronòmiques de la destinació escollida i a quins restaurants pot assaborir-les més intensament. El viatger busca aquests plats i productes originals per una raó molt concreta: degustar-los representa una experiència que serà part essencial dels seus records del viatge.

Eivissa és una illa petita i formosa que amaga autèntics tresors gastronòmics, sovint desconeguts. Plats que són part essencial de la cultura d’aquesta terra, amb exemples com ara el bullit de peix, l’arròs amb gerret i coliflor, l’arròs de matances, el sofrit pagès o el flaó, entre d’altres.

I és que cada destinació té els seus plats emblemàtics i un sabor característic que l’identifica. Però… de què fa gust Eivissa? És sorprenent comprovar com un peix, una carn o una fruita, l’aspecte dels quals s’assembla als de qualsevol altre indret, a l’illa generen un plaer indescriptible des del primer mos.

El motiu d’això rau al mar, a la terra i a la rica biodiversitat, que no es pot comparar ni traslladar a cap altre indret. Per aquesta raó és important que el viatger conegui detalls com ara el significat de l’etiqueta ‘Peix Nostrum’, que garanteix l’origen eivissenc de la captura, la seva traçabilitat i la cura dels caladors per tal d’evitar-ne la sobreexplotació.

La gastronomia, en definitiva, constitueix un vehicle de transmissió de cultura, costums, tradicions, paisatges, formes de vida, valors i, per descomptat, sabors i emocions. El gran objectiu d’aquestes jornades és, precisament, fer valer la riquesa d’aquest univers de sensacions. Que cap viatger abandoni l’illa sense conèixer i gaudir d’aquests plats i productes que ens fan únics.

#EivissaSabor19