#IbizaSabor17: Història, tradició, cultura, creativitat, hedonisme i emoció

Ibiza Sabors a les xarxes

40 restaurants participen en les jornades gastronòmiques de tardor #EivissaSabor

El Consell d’Eivissa i la Pimeef organitzen les jornades gastronòmiques de tardor #EivissaSabor17, que se celebren des del 16 d’octubre fins al 10 de desembre.

La sisena edició d’aquestes jornades, que cada any tenen una convocatòria a la primavera (de mitjan abril a finals de maig) i una altra a la tardor (des de mitjan octubre fins a principis de desembre), constitueixen una gran oportunitat per aprofundir en l’Eivissa més autèntica. Tot i que l’illa és coneguda arreu del món, la seua gastronomia i l’extraordinària riquesa dels productes autòctons són, encara avui, un al·licient per descobrir.

Aquestes jornades ofereixen la possibilitat d’assaborir tapes a 7 euros (acompanyades de vins de la terra) i menús a 25 euros (begudes no incloses). Propostes molt variades, amb productes quilòmetre zero vinculats a les tradicions, la cultura i el paisatge de l’illa, com és el cas de l’ametlla, la garrova, la sobrassada, el botifarró, els peixos sota la marca de garantia Peix Nostrum o l’oli d’oliva verge extra, entre d’altres.

Una festa per als amants de la bona taula, en què no faltaran plats tan emblemàtics com el sofrit pagès, el bullit de peix o el flaó, al costat de propostes creatives que demostren que la gastronomia d’Eivissa està desenvolupant un camí propi que aposta per la qualitat i l’autenticitat, que fan valer les matèries primeres i la inspiració que aporta un territori únic.

Amb l’incentiu de les temperatures càlides d’aquesta època de l’any, el certamen gastronòmic de tardor permet gaudir de la bellesa de l’illa en establiments al costat de la mar, en llocs amb encant o en nuclis urbans, on la vida transcorre plàcidament.

És moment de recuperar el sentit del temps dels avantpassats, de recórrer els camps, visitar els trulls, buscar temps per reunir tota la família al voltant d’un exquisit arròs de matances o d’investigar totes les possibilitats d’un peix autòcton de temporada, deliciós i saludable, com és el moll. Temps també de recuperar costums com elaborar panellets.

A Eivissa, el plaer de viure està unit a la gastronomia i als productes de la terra i així ha passat des d’èpoques remotes. Un viatge a l’Eivissa mítica passa per conèixer els seus horts, trulls, molins, mercats, confraries, cellers, forns, cooperatives agrícoles o granges… I també per descobrir totes les persones que mantenen viu un llegat que traspassa generacions: agricultors, pescadors, artesans del pa, productors de les famoses herbes eivissenques, carnissers que elaboren embotits tradicionals o formatgers que recuperen sabors d’infantesa.

En definitiva, aquestes jornades gastronòmiques també reten homenatge a tots els productors que, amb molt d’esforç i vertadera passió, ens ofereixen una part de la història de l’illa amb cada etiqueta i marca de qualitat.

Descobreix el gran tresor d’Eivissa: la seua gastronomia.
#EivissaSabor17: Història, tradició, cultura, creativitat, hedonisme i emoció.

Gastoesdeveniments Eivissa Sabor (tardor 2017)
1. Visita sitja de Corona
Dia: 21/10
Horari: de 11.00 a 13.00 hores.
Sortida d’autobús a les 10.30 hores i tornada a les 13.30 hores.
Punt de trobada: Multicines Eivissa.
Temàtica: Descobriment de l’ametlla i la garrova d’Eivissa. Varietats i usos culinaris.Activitat: Tast d’ametlles, productes de garrova i pa elaborat en forn de llenya.
Imprescindible reservar plaça tant per a la visita com per a l’autobús, en el telèfon 626 904 728 o en el correu electrònic ibizasabor@gmail.com

2. Jornada de portes obertes al trull de Sant Joan.
Dia: 11/11
Horari: de 10.00 a 13.00 hores.
Temàtica: Jornada de portes obertes al trull
Activitat: Tast del primer oli d’Eivissa de la campanya 2017

3. Jornada de portes oberts a la Confraria de Pescadors d’Eivissa.
Dia: 18/11
Horari: de 12.00 a 13.30 hores.
Temàtica: Conèixer la feina diària de la Confraria de Pescadors, la importància de la marca de garantia Peix Nostrum i els seus reptes de futurActivitat: Jornada de portes obertes per conèixer els arts de pesca i els testimonis d’alguns pescadors, taller mediambiental per a nens, “Pescadors per un dia” amb una biòloga i degustació de tapes elaborades amb moll, producte de temporada.
Imprescindible reservar plaça en el telèfon 626 904 728 o en el correu ibizasabor@gmail.com

4. Taller magistral de Formació en sala.
Dia: 20/11
Horari: de 17.00 a 19.00 hores.
Lloc: Sala de plens del Consell de Eivissa.
Ponents: Juan Diego Sandoval, Premi Nacional de Gastronomia com a Millor Director de Sala (dirigeix la sala del restaurant Coque amb dues estrelles Michelin).
Imprescindible reservar plaça en el telèfon 626 904 728 o en el correu ibizasabor@gmail.com

5. Taller de creativitat amb ametlla i garrova: Tradició i innovació a vuit mans.
Dia: 02/12
Horari: 11.00 – 12.30
Lloc: Restaurant Es Ventall.
Participen: José Miguel Bonet (Es Ventall); Íñigo Rodríguez (El Restaurante de Pachá), Catalina Riera (Ca n’Alfredo) i María Marí (Ca na Ribes).
Imprescindible reservar plaça en el telèfon 626 904 728 o en el correu ibizasabor@gmail.com